Mister Pinkpop

Pinkpop, het wereldbekende muziekfestival bestond in 2019, 50 jaar. Speciaal voor deze gelegenheid is in samenwerking met de organisatie MOJO Concerts, kunstenaar Herman Lamers en Steyls-Art een uniek kunstwerk ontworpen genaamd “Mister Pinkpop”. Sinds 1986 is MOJO verantwoordelijk voor de programmering van het festival om jaarlijks een succesvolle editie neer te zetten.

Pinkpop

Pinkpop is het oudste en bekendste popfestival van Nederland. Op 18 mei 1970 vond de allereerste editie van het event plaats. Echter doordat de edities van 2008, 2010, 2013, 2015 en 2016 niet door konden gaan werd het 50-jarig jubileum pas in 2019 behaald. Inmiddels is het muziekfestival in Landgraaf niet meer weg te denken. Bovendien is het event nationaal en internationaal een groot succes.

Onthulling Mister Pinkpop

Gedurende de 50ste Pinkpop editie is er een eerbetoon aan oprichter Jan Smeets onthuld. Mister Pinkpop is een standbeeld op ware grote. Het standbeeld is tot in de details uitgewerkt. Zo is zelfs de oude Nokia telefoon waarmee Smeets altijd belde zichtbaar. Door middel van het kunstwerk is Jan Smeets vereeuwigd met het begrip Pinkpop.
Op de eerste dag van het festival is Jan Smeets verrast met het beeld. Vanaf heden is het kunstwerk jaarlijks te bezichtigen tijdens het festival. Waardoor bezoekers de mogelijkheid hebben om het kunstwerk te bewonderen of fotograferen.