50 jaar Koppert!

Het bedrijf Koppert Biological Systems vierde in 2017 het 50-jarige bestaan. Ter ere van dit jubileum is Steyls-Art gevraagd om dit speciale kunstwerk ‘het komkommerblad’ te realiseren.

 

Koppert Biological Solutions

Van origine is mede-eigenaar Jan Koppert komkommerteler. De organisatie is ontstaan vanuit de noodzaak om plaaginsecten met natuurlijke middelden in plaats van chemische middelen te bestrijden. De zoektocht naar een natuurlijke oplossing om gewassen te beschermen resulteerde in het familiebedrijf Koppert. Hiernaast levert de organisatie 40 natuurlijke vijanden afkomstig van schadelijke insecten ter bescherming van de gewassen. Inmiddels is de organisatie uitgegroeid tot een internationale onderneming met 25 vestigingen en worden de oplossingen wereldwijd ingezet tegen ziekten en plagen in de land- en tuinbouw. Hierdoor is Koppert op het gebied van gewasbescherming uitgegroeid tot wereldmarkleider.

 

Komkommerblad

Het bronzenbeeld is door middel van een intensieve samenwerking gerealiseerd. Het kunstwerk zelf is speciaal ontworpen door de hedendaagse klassieke beeldhouwer Eric Claus en vervolgens in brons gegoten door bronsgieterij Steyls-Art. Uiteindelijk is in 2017 door Koning Willem-Alexander het bronzenbeeld onthuld in Berkel en Rodenrijs.