Over Hans Steylaert

De bronsgieter en zijn art gallery

Over Bronsgieterij Steyleart

Hans Steylaert kan alles maken wat anderen bedenken en door zijn creativiteit vindt hij een oplossing voor elk probleem. Of het nu gaat om een beeld van 3 centimeter of om een beeld van 3 meter groot. Voor toonaangevende kunstenaars uit binnen- en buitenland is bronsgieterij Steylaert dan ook een bron van inspiratie. Een bron die bovendien een constante kwaliteit produceert.

Hans Steylaert is namelijk een bronsgieter die zich realiseert dat een kunstenaar geen concessies wil doen aan kwaliteit. Kwaliteit die zijn oorsprong vindt in vakmanschap, jarenlange ervaringen, het gebruik en toepassing van materialen en uiteraard in afwerking. Het zal dan ook niemand verbazen dat veel wereldberoemde bronzen beelden hun oorsprong vinden in Waardenburg.

Uitzonderlijke beelden met een tijdloze schoonheid, dat is kenmerkend voor het bronswerk van Hans Steylaert.

Hans Steylaert – het gezicht achter bronsgieterij Steylaert

Als Hans Steylaert met een ontwerp aan de slag gaat dan ontstaat er altijd iets moois. En niet zelden is een beeld in brons mooier dan het origineel in steen of klei. Daarnaast beschikt hij over de gave om een klein beeld te vertalen naar een reusachtig beeld en omgekeerd.

Hans heeft het zeldzame visuele talent om vooraf in te schatten hoe een ontwerp in brons gaat overkomen en welke afwerking ervoor gaat zorgen dat vormen en lijnen het beste uitkomen. De hand van de meester zorgt voor een indrukwekkend eindresultaat.

Een bron van inspiratie.

hans4
Bronsgieterij Hans Steylaert

Het team

contact-header2

het proces in onze bronsgieterij.

1

Het maken van een rubberen mal

2

Wasmodel

3

Invormen van het wasmodel

4

Gieten en ontmantelen

5

Bewerken, lassen en ciseleren

6

Patineren

Begin met typen en druk op enter om te zoeken